KönyvtárMozi konferencia Békéscsabán

Az első nap kezdetén köszöntőt mondott Varga Tamás, Békéscsaba Megyei Jogú Város alpolgármestere és Szegedi Balázs, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke. A szakmai program Ramháb Mária, az Informatikai és Könyvtári Szövetség elnökének beszámolójával indult a KönyvtárMozi 2015 és 2022 közötti eredményeiről. Ezután Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Kft. ügyvezető igazgatója beszélt nekünk arról, hogy mi újság a Kecskeméti Rajzfilmstúdióban. Részesei lehettünk egy örömteli elismerésnek is, Mikulás Ferenc vette át az Informatikai és Könyvtári Szövetség A KÖNYVTÁRÜGYÉRT elnevezésű díját Ramháb Máriától.

Az ebédet követően a Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum Alapfilmek elnevezésű webes felületét és Klassz oktatási programját ismerhettük meg Erdős Emese, a projekt vezetőjének előadásából. Végezetül Rakonczás Szilvia, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója és Palkovics Brigitta, a megyei könyvtár munkatársa számolt be a KönyvtárMozi békés megyei kiegészítő programjairól.

A szakmai program után Juhász Zoltán, a Békés Megyei Könyvtár könyvtárosának vezetésével interaktív, játékos sétán vehettek részt a vendégek a Munkácsy Negyedben. A séta során a Munkácsy Emlékházat, a Munkácsy Mihály Múzeumot és természetesen a Békés Megyei Könyvtárat is meglátogattuk.

A vacsorát követően meglepetés filmvetítéssel zárult a nap. Mikulás Ferenc közreműködésével a Toldi című egész estés rajzfilmet tekinthettük meg.

A második napon Kétegyháza könyvtárát látogattuk meg, ahol Purecéné Lengyel Mária könyvtáros fogadta és Dr. Rákócziné Tripon Emese, Kétegyháza Nagyközség polgármestere köszöntötte a résztvevőket. A könyvtárban Kiss Ildikó, a Békés Megyei Könyvtár gyermekkönyvtárának vezetője tartott játékos foglalkozást a vendégeknek Az állatok beszéde c. népmesét és abból készült rajzfilmet feldolgozva.

Kétegyházáról Szabadkígyósra utaztunk, ahol a Wenckheim-kastélyban tárlatvezetésen vehettünk részt.

A szakmai programot kellemes, tartalmas beszélgetésekkel zártuk.

 Az eseményen készült fotók ezen a linken megtekinthetők.